Şi mamele îi scriu lui Moş Crăciun

scrisoare lui Moș Crăciun

Cu paşi repezi, anul se îndreaptă către final, trăgând după el, cu ultimele puteri, momentele de bilanţ în care care să ne aducem aminte de reuşitele şi neîmplinirile pe care le-am întâlnit de-a lungul zilelor sale.

Şi, dacă tot am adus vorba de bilanţ, trebuie să vă spun acum, în prag de sosirea lui Moş Crăciun, că anul meu a fost ca o tornadă, plin cu schimbări, motoare turate la maxim, provocări personale şi profesionale, prieteni noi, prietenii redescoperite şi prietenii întărite, dar şi cu multe clipe în care am m-am simţit cumva pierdută şi greoi regăsită.
De câteva ori bune am experimentat aceste sentimente tocmai acasă, printre cei dragi, acolo unde n-ar trebui să fie prea multe trăiri de acest gen. Iar ca mine sunt şi alte mame cu care am tot vorbit în ultima vreme şi care m-au făcut să ticluiesc o scrisoare către Moş Crăciun. prin aceasta, şi eu, dar şi ele, ne punem toate speranţele că ar putea să ne ajute la capitolul armonie în familie. Iată ce ne-am dori:

1. O zi fără copii

Că mamele vor o zi fără copii nu e o veste nouă, dar parcă înainte era mai mult aşa, hmmm, ca un semi-alint de mamă haioasă şi pusă pe șotii. De data asta ar fi perfect ca în desaga lui Moş Crăciun să se găsească o zi întreagă fără copii, în care să stăm în pijama de dimineaţă şi până a două zi dimineaţa (ok, trişăm, mamele vor o zi şi o noapte fără copii), să comandăm pizza şi să ne uităm la filme aproape demne de Zmeura de Aur, cu partenerii de viaţă alături. Nu-i nicio surpriză că sunt destule mame ce ar vrea să piardă vremea aşa…

2. O ieşire banală la mall cu partenerul de viaţă

Nimic nu pare mai obişnuit decât o ieşire la mall alături de partenerul de viaţă. Dar, dacă de obicei aceste ieşiri au loc împreună cu cei mici, atunci o vizită la un mare centru comercial doar în doi ne poate aduce aminte cu siguranţă de zilele pre-copii, ba chiar de cele de la începutul relaţiei, când nimic nu era mai frumos decât să ieşi în oraş la un film, urmat de un meniu savuros de la restaurantul cu specific chinezesc sau libanez din mall.

3. O vacanţă ca lumea

Şi prin ca lumea înţeleg prelungită. Deci nu o zi şi o noapte sau un city break, ci o săptămână în toată regula (hai 10 zile), în care binomul mama şi tata să se exprime şi să îşi exprime la nesfârşit simţămintele, gândurile şi intenţiile. Vacanţa poate să aibă loc atât în ţară, cât şi în străinătate, nici nu mai contează prea mult, dar ideal ar fi să aibă loc undeva unde nu există decât când şi când acces la internet, unul dintre merele moderne ale discordiei conjugale.

4. Sfaturi de specialitate în sacul lui Moş Crăciun

Ştiu că ar fi trebuit să fi pus la început această dorinţă, dar am lăsat ce era mai greu la final. Da, magia Crăciunului funcţionează şi toate cele de mai sus pot cădea din sacul Moşului direct la noi. Dar, din păcate, magia nu ţine atât de mult precum ne-am dori, şi după ce se încheie sărbătorile rămânem iar în faţa unei situaţii nu foarte diferite de cea de dinainte de zilele festive. De aceea, un curs online, aprofundat, susţinut de un specialist în probleme de cuplu, căruia putem să îi adresăm cele mai dificile întrebări şi să îi spunem toate temerile noastre, poate face minuni la capitolul relaţie. Rămâne doar sa nu lăsăm exclusiv în grija lui Moş Crăciun acest cadou și să facem câțiva pași concreți spre a-l adăuga în sac. Va fi un efort mic pentru niște rezultate asa de mari.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()