Cele mai originale nume pentru bebeluși în 2017

Numele face parte din identitatea noastră. De obicei, este primul lucru pe care-l află cineva despre noi și ultimul pe care-l lăsăm în urmă. Numele ne poate face să ne simțim inteligenți, încrezători, unici sau, dimpotrivă, stingheriți, neînțeleși sau pierduți în mulțime. Iată cele mai originale nume pentru bebeluși pe care le-au ales americanii în 2017.

Alegeri dificile

Alegerea unui nume pentru bebeluș este o decizie importantă pentru părinți. Să meargă pe ceva clasic? Trendy? Unic? Pentru că există o paletă largă, de unde știi că l-ai ales pe cel potrivit? „Numele este un dar plin de înțelesuri, neprețuit și personal pe care doar tu i-l poți face copilului tău”, spune Sherri Suzanne, consultant și fondator al fundației „My Name for Life”, într-un interviu acordat zergnet.com. În timp ce alegerea numelui copilului este o adevărată aventură, vestea bună e că orice alegi e perfect. Suzanne vorbește despre numele care sunt la modă în 2017 în SUA.

Cairo

Poate că numele e deja asociat cu cel mai cunoscut oraș din Egipt, dar Suzanne susține că acest nume va fi auzit tot mai des în America, în 2017, mai ales datorită jucătorului de fotbal American Cairo Santos. „Eroii din lumea sportului dau putere numelor”, afirmă Suzanne. „Mai mult, părinților le place diminutivul Cai”.

Elora

Inspirat tot din numele unui oraș (Elora, Ontario), Suzanne crede că acest nume va câștiga popularitate, înlocuind cu succes banalul Ellie. „Elora e considerat o variantă mai trendy a numelor Eleonora sau Laura și e drăguț și unic”.

Promise

Potrivit „Oh Baby Names”, Promise este ceea ce am putea numi în zilele noastre un nume plin de virtute. Provine din franțuzescul „promesse”, ceea ce în română se traduce prin promisiune. Acest nume este mai contemporan decât Hope sau Charity și este deja în top alături de Treasure (Comoară).

Titan

În mitologia greacă, titanii erau creaturi gigantice, foarte puternice. Pentru cei care vor un nume care să definească puterea, acesta e cel mai potrivit. „Titan este unul dintre numele preferate de americani, alături de alți eroi din mitologia greacă – Achile, Atlas, Apollo…”, susține Suzanne. Se pare că numele este apreciat și de celebrități: Titan Fiennes-Tiffin (nepotul actorului Ralph Fiennes) sau Titan Jewell (fiul lui Kelly Rowland).

Wilder

Inițial, acesta a fost nume de familie (boxerul Deyonte Wilder, scenaristul și producătorul Billy Wilder). Mai nou însă, mulți părinți l-au ales ca nume mic pentru copiii lor. Printre aceștia este și Wilder Houston, nepotul lui Holdie Hawn.

Magnolia

Poate ați auzit de celebrul film „Magnolii de oțel” și știți cu siguranță superba floare. Probabil că nu va mai dura mult până când fetițele vor purta acest nume. Conform Nameberry, are toate sansele să urce în topul preferințelor americanilor.

Lennox

Popular pentru că poate fi purtat de ambele sexe, numele provine de la un fort din Quebec, Canada. „Numele original se referă la pâlcurile de ulmi”, completează Suzanne. Printre celebritățile care poartă acest nume se află boxerul Lennox Lewis și actrița Mary Lennox.

Rae

Poate că acesta este numele unei localități din Thailanda, destinație adorată de mulți americani, dar numele a devenit popular datorită filmului din seria Star Wars, lansat în 2016. Eroina care poartă acest nume ar putea fi responsabilă de interesul pentru acest nume, care a mai avut success în anii 1990.

Tatjana

Versiunea germană a cunoscutului nume rusesc a intrat în topul celor de Nameberry. Potrivit lui Suzanne, „această alegere coincide cu trendul non-englezesc al pronunției”.

Kylo

Star Wars ar fi „vinovat” pentru popularitatea acestui nume. Kylo Ren este numele lui Ben Solo, fiul celebrilor Han Solo și Prințesa Leia, interpretați de Harrison Ford și Carrie Fisher.

Thomasin

Potrivit Nameberry, în 2015 nu exista niciun copil cu acest nume, dar au apărut după lansarea filmului The Witch. Numele a urcat în topul preferințelor datorită originalității.

Amandla

Potrivit lui Daniel Levine, expert la Avant-Garde Institute, a apărut trendul „multiculturalismului” în ceea ce privește numele bebelușilor. Din acest motiv, americanii aleg tot mai des nume originare din alte țări. Levin susține că Amandla provine din Africa de Sud.

Raven

Un alt nume neutru foarte des întâlnit atât la fete, cât și la băieți. Poate și datorită lui Three-Eyed Raven din Urzeala tronurilor… Pe aceeași linie se încadrează nume ca Arya sau Khaleesi.

Se pare că peste Ocean, regulile sunt supraapreciate. Dream (vis), River (râu), Journey (călătorie), Apple (măr), Onyx (onix)… toate acestea sunt nume tot mai des întâlnite, mai ales la copiii vedetelor. Așadar, nimic nu poate da greș!

Cele mai simpatice anunțuri despre sarcină din lumea celebrităților

15 mame celebre care alăptează în public

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()