Pere coapte (de la 8 luni)

Rețetă simplă de pere coapte 

Cine spune că mâncarea pentru bebeluși trebuie să fie fadă? Perele coapte sunt o variantă de preparat aromat, iar atunci când copilul este gata să exploreze gusturi noi poți adăuga și puțin ghimbir. De asemenea, puteți folosi pere coapte drept garnitură delicioasă lângă carne, atunci când bebelușul poate să mestece bine.

Rețetă pentru bebeluși mai mari de 8 luni.

Ți-ar putea plăcea și:

Orez cu mazăre, morcovi și ou (de la 10 luni)

Salată de quinoa cu fasole neagră și porumb (de la 10 luni)

Somon cu morcovi şi roşii (de la 8-9 luni)

Ingrediente

2 pere, fără coajă, tăiate în două, fără sâmburi

Ghimbir (opțional)

3 pași pentru a prepara pere coapte

1. Se preîncălzește cuptorul la 190⁰C. Se pun perele, cu fața în jos, pe o hârtie de copt, având spațiu între ele. Se coc 25 de minute, până devin moi.

2. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească. Apoi, se pun într-un bol și se adaugă ghimbirul, dacă vreți. Se pasează cu o furculiță dacă doriți un preparat cu o textură mai consistentă. Dacă bebelușul este mai mic, se folosește un blender sau robotul de bucătărie.

3. Se poate păstra la frigider, într-un vas închis ermetic, timp de 3 zile. Se poate congela până la 3 luni. Dacă doriți să păstrați preparatul la congelator, porționați-l înainte pentru a vă fi mai ușor să-l serviți bebelușului.

Ingrediente pentru 125 g preparat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()