Clătite sănătoase pentru copii. 3 rețete delicioase și ușor de preparat

Clătitele sunt un desert pe care copiii îl adoră indiferent de vârstă. Sunt prezente în meniul tuturor restaurantelor de pe glob, iar rețeta lor este adaptată mereu în funcție de cultură, de necesitățile nutriționale, de pofte. Fiind atât de versatile, cofetarii au reușit să îmbine ingrediente astfel încât să poată crea clătite sănătoase pentru copii. Dincolo de aluat, este bine să știți că și umplutura trebuie adaptată nevoilor nutriționale ale celor mici. Cu cât folosiți mai puțin zahăr, cu atât sunt mai sănătoase.

ÎnapoiPagina 1 din 3

1. Clătite sănătoase pentru copii. Clătite cu făină de cocos

Ingrediente

100 g iaurt grecesc 2% grăsime

30 g sirop de arțar

3 ouă mari

30 g unt topit

70 g făină de cocos

2 g praf de copt

1 praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol mare se amestecă iaurtul grecesc, gălbenușurile, siropul de arțar și untul topit. Când s-au omogenizat se adaugă făina de cocos, praful de copt și sare. Se amestecă ușor până se încorporează.

Într-un alt vas se bat albușurile până devin o spumă tare. Se pun în compoziția de mai sus și se amestecă de jos în sus până se omogenizează.

Se unge cu ulei o tigaie non-adezivă și se pune la foc mediu. Se pun 2 linguri de aluat de clătite care se întinde pe toată suprafața tigăii. Se lasă 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se servesc, de preferat, cu sirop de arțar.

ÎnapoiPagina 1 din 3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()