Cadouri comestibile de Crăciun făcute în casă. Idei practice și amuzante

Cadouri comestibile de Crăciun făcute în casă. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și tu nu ai încă idee ce să pui sub bradul împodobit? Te-ai gândit la cadouri comestibile de Crăciun? Iată câteva rețete clasice – biscuiți de Crăciun, brioșe, macaron, torturi – de care se vor bucura atât copiii, cât și adulții.

Pagina 2 din 14

2. Cadouri comestibile de Crăciun: Biscuiți de Crăciun

netmums.com

Biscuiții de Crăciun sunt un cadou amuzant numai bun de oferit de Crăciun profesorilor, vecinilor sau prietenilor. Iată rețeta clasică pentru biscuiți cu glazură:

Ingrediente

275 gr. făină, plus o pic pentru pudrat masa de lucru

200 gr. unt, plus un pic pentru uns forma

100 gr. glazură din zahăr

2 gălbenușuri de ou

2 lingurițe extract de vanilie

200 gr. glazură din zahăr regală

2 lingurițe suc de lămâie

biluțe comestibile aurii

Mod de preparare

Se pune făina în robotul de bucătărie și se adaugă untul tăiat bucățele mici. Se amestecă până când compoziția seamănă cu pesmetul mare. Se adaugă gălbenușurile vanilia și glazura din zahăr și se mai amestecă puțin până se omogenizează. Dacă nu aveți robot de bucătărie, aceste operațiuni se pot face foarte ușor cu ajutorul unui bol și a telului. Împachetați aluatul obținut în folie și lăsați-l la frigider cel puțin o oră.

Încălziți cuptorul la 190 de grade și ungeți cu unt două foi de copt. Presărați făină pe masa de lucru și întindeți foi de 5 mm grosime. Decupați figurine de Crăciun cu ajutorul formelor speciale și așezați-le la mică distanță pe foaia de copt. Se țin la cuptor aproximativ 10-12 minute până când capătă o culoare aurie pe deasupra. Lăsați-le în tavă încă două minute, după care transferați biscuții pe un grătar ca să se răcească. Le puteți orna cum doriți cu glazură peste care presărați biluțe aurii.

Pagina 2 din 14
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()