Cum îi ajuți pe copii să își exprime supărările

Cum îi ajuți pe copii să își exprime supărările

Cum  îi ajuți pe copii să își exprime supărările? Este un lucru foarte important de realizat. Unii copii încearcă să înțeleagă faptul că oamenii trec printr-o varietate de emoții în fiecare zi. Copiii mici au tendința să își revină destul de repede dacă sunt supărați, însă problema apare atunci când nu știu cum să-și exprime aceste sentimente (în general cele negative) și le reprimă până când au o cădere nervoasă.

Odată ce aceștia învață că este ok să fie nervoși sau supărați și că ar trebui să facă cunoscut acest lucru, va deveni un copil mai fericit, scrie everydayfamily.com.

Mai jos găsești câteva sfaturi pentru a ști cum îi ajuți pe copii să-și exprime supărările:

Puterea exemplului

Noi, ca părinți, avem tendința să ne ascundem sentimentele față de copii, pentru că nu vrem să ne transmitem problemele noastre lor, așa că nu-I lăsăm să ne vadă triști, nervoși sau copleșiți. Copiii se uită la părinții lor ca să-și dea seama cum funcționează lumea, așa că tind să ne imite: dacă noi ne ascundem sentimentele, așa vor face și ei. De aceea este bine să vorbim cu ei despre momentele noastre de tristețe sau de supărare.

Colorează-ți lumea

Coloratul este una dintre cele mai bune moduri de a-I ajuta pe copii să se relaxeze, ceea ce îi face să fie mai receptivi la discuții. Un exercițiu bun este să-ți rogi copilul să deseneze un cerc mare, care reprezintă lumea lui. Poate adăuga ce dorește: copaci, parcuri, plaje, etc. Apoi, roagă-l să-și aleagă culori reprezentate de sentimente (majoritatea aleg galbenul pentru fericire și albastru pentru tristețe) și să-și coloreze lumea cu aceste culori. Apoi fă și tu la fel și discutați despre fiecare element în parte.

Întâlniri de familie

Întâlnirile de familie reprezintă o activitate foarte bună pentru a-I ajuta pe copii să își exprime supărările. Stabiliți o dată când toată familia este disponibilă și dezbateți evenimentele săptămânii anterioare, iar apoi încercați să găsiți soluții pentru toate problemele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()