Jocuri amuzante care ajută la dezvoltarea bebelușului: 0-3, 4-6, 7-9, 10-12 luni

Notă pentru cei care vor să distreze bebelușii: repetiția e importantă! E posibil ca multe dintre jocuri să nu atragă copilul încă de la început, pentru că atenția bebelușului depinde de vârstă, de temperament și de dispoziție. Iată câteva jocuri amuzante, sugerate de babycenter.com, care ajută la dezvoltarea bebelușului.

Uneori îi poate plăcea un joc timp de 20 de minute, dar de cele mai multe ori vei fi nevoită să schimb jocul la fiecare cinci minute. Îți vei da singură seama cum stau lucrurile dacă e atent la tine, zâmbește sau chiar râde. Dacă însă începe să se foiască, își ferește privirea sau scâncește, atunci e momentul să găsești altceva.

Nu toți bebelușii reacționează la fel la același joc. Nu trebuie să-ți faci probleme, dar dacă te temi că are probleme de dezvoltare, mergi cu el la pediatru.

Pagina 2 din 4

2. Jocuri amuzante pentru copii cu vârste de la 4 la 6 luni

La această vârstă, micuțul este ceva mai independent fizic, putând să se răsucească sau chiar să stea în șezut. Tot acum poate mânui obiecte pe care le duce obligatoriu la gură, așa că e foarte important să-l supraveghezi permanent. E posibil să-i placă să fie săltat pe genunchi sau gâdilat, răspunsul lui fiind mult mai evident.

 

Baloane, baloane! O mulțime de baloane!

Baloanele de săpun au ceva magic și, la vârsta aceasta, bebelușul le poate zări de la distanță. Ar fi bine să ai în geantă un tub din care să faci baloane colorate când aștepți autobuzul, de exemplu, și micuțul se foiește și vei vedea efectul magic. Fă baloane în parc și vei atrage copii mai mari care-l vor amuza pe al tău. Fă baloane în baie sau pe balcon, după-amiaza, când bebelușul este morocănos. Baloanele de săpun sunt ieftine, ușor de transportat și incredibil de fascinante.

Stai, că te prind!

Copilul e destul de mare acum ca să poată anticipa și niciunul nu rezistă la „amenințări” urmate de gâdilături, îmbrățișări sau pupici. „Unde-i bebe? Vine la tine și te mănânc!” e una dintre „amenințările” care-i fac să râdă. Mai ales dacă o pui în practică și-i ciugulești degețelele de la picioare. După ce va mai crește, poți adăuga amenințării o urmărire prin casă.

Porcușorul

Atinge-i degețelele de la picioare, începând cu cel mare, și spune-i în același timp o poveste. „Porcușorul acesta a plecat la piață, porcușorul acesta a rămas acasă…”. Joculețul e folositor și atunci când vrei să-i pui șosetele, să-l înalți sau să-i schimbi scutecul. Vă puteți juca așa și în baie, printre baloanele din spumă.

E timpul pentru… burtică

E foarte important ca bebelușul să stea și pe burtă, dar mulți vociferează pentru că nu le place. Ca să-l faci să stea, așază-te cu el pe podea. Întinde-te pe burtă și pune lângă tine un prosop pe care așezi copilul și apoi îl rostogolești cu mișcări line, scoțând sunete amuzante.

Zboară, puiule, zboară!

Acum că-și poate ține capul, e momentul pentru… aruncări în aer. Îl poți ridica la fel ca pe o rachetă, învârti ca pe un elicopter (bineînțeles în timp ce scoți sunetele necesare pentru atmosferă!) sau vă puteți preface că urcați cu liftul, iar butonul de comandă este… năsucul lui.

Pagina 2 din 4
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()