4 trucuri ca să ții copilul mai mare ocupat în timp ce alăptezi bebelușul

copilul mai mare

Cum să îl ții pe copilul mai mare ocupat când trebuie să te dedici celui mic? Asta este întrebarea de pe buzele tuturor mamelor. Dacă ți-ai alăptat primul copil îți aduci aminte că acest lucru implică multă atenție din partea ta. Iar dacă ești însărcinată a doua oară și plănuiești să alăptezi din nou, sigur te întrebi cum vei avea grijă de ambii copii deodată. Nu-ți face griji, pentru că acest lucru este posibil. Ba chiar unele părți vor fi mai ușoare, pentru că ai mai trecut o dată prin acest proces.

Mai jos găsești 4 trucuri propuse de everydayfamily.com, pe care să le folosești pentru a-l ține pe copilul mai mare ocupat în timp ce alăptezi bebelușul, îi faci baie sau îl ții în brațe pentru a adormi.

Alege locul potrivit pentru a alăpta

Nu e nimic mai frustrant decât să trebuiască să te muți sau să te întrerupi în timp ce alăptezi, ca să-ți ții copilul ocupat și să nu urce pe mobilă sau să nu spargă ceva. Alege o cameră din casă în care micuțul să nu poată strica multe lucruri. Dacă este plin de energie, limitează-i locul de joacă pentru a fi cât mai aproape de tine.

Găsește-i o ocupație

Majorității copiilor mici îi place să ajute. Gândește-te la un mod în care te-ar putea ajuta în timp ce tu hrănești bebelușul. De îndată ce se va simți inclus, copilul te va lăsa să alăptezi fără să te întrerupă.

Dă-i jucăria preferată

Dacă are o jucărie preferată cu care se joacă în mod normal un timp mai îndelungat decât cu celelalte, lasă-l să se joace cu ea doar în timp ce alăptezi. Fii atentă ce jucărie alegi, pe lângă faptul că trebuie să-i placă și lui, alege una cu care se poate juca singur, fără asistență.

La televizor sau să se joace pe tabletă

Dacă faci parte dintre părinții care își lasă copilul să se uite la televizor sau să se joace pe tabletă un timp limitat, acum este momentul. Alege un program care durează cam cât timp ai tu nevoie și spune-i că acest timp nu se va prelungi după ce termini tu.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()