Calculator ovulatie

Calculator ovulatie

Vrei să știi cu cât mai multă precizie care este perioada ta cea mai fertilă dintr-o lună? Folosește aplicația calculator ovulație de mai jos și nu ezita să începi deja să te informezi temeinic despre primele simptome de sarcină!

Când încerci să ai un copil este foarte important să știi când se produce ovulația și care este cea mai fertilă perioadă. Acest aspect este important și dacă vrei să eviți o sarcină, însă nu este cea mai indicată metodă mai ales dacă ai ciclu menstrual neregulat .

Cea mai fertilă perioadă este în primele două zile ale ovulației. Totuși, poți rămâne însărcinată și după ovulație având în vedere că spermatozoizii pot rezista și câteva zile în corpul femeii.

Ciclul menstrual

În mod normal o ciclul menstrual al femeii este de 28-32 de zile. Totuși, nu este anormal dacă nu te încadrezi în aceste limite. Prima zi a menstrei este considerată prima zi a ciclului. Sângerarea durează între 3 și 7 zile.

La începutul fiecărui ciclu, pe ovare încep să se dezvolte mai mulți foliculi (mici chisturi care conțin câte un ovul), iar în ziua ovulației unul dintre ei inhibă dezvoltarea celorlalți urmând ca el să fie marele câștigător ce se va elibera, urmând să fie preluat de către trompele uterine; el va aștepta cuminte fecundarea pentru a urca mai apoi în uter. Dacă în maxim 24 de ore nu este fecundat, ovulul se va degrada și fertilizarea va trebui să aștepte până luna viitoare. Chiar dacă pare foarte puțin timp, nu te speria, căci vestea bună este că spermatozoizii au o durată de viață mai lungă și, dacă ei vor ajunge primii în trompele uterine, vor putea aștepta ovulul pentru a-l fecunda. Gândind așa, ai cam trei zile la dispoziție pentru a concepe un copil. 

Dacă menstruația ta durează mult, atunci când se termină sângerarea este posibil să mai ai doar câteva zile sau niciuna până la ovulație. Aceasta loc între a 12-a și a 14-a zi a ciclului tău menstrual.

Ovulația și concepția

Ovulația este desprinderea unui ovul din ovar și are loc, în cele mai multe dintre cazuri, la a 14-a zi după menstruație, dar, perioada exactă poate să difere de la femeie la femeie și de la lună la lună.

Sarcina apare atunci când spermatozoizii traversează trompa uterină și fertilizează ovulu. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ovulul ajunge în uter unde se degradează și este eliminat din organism la următorul ciclu.

Calculator de ovulație

Potrivit Asociației Americane a Obstreticienilor și Ginecologilor, ovulația are loc în a 14-a zis a ciclului, atunci când acesta are 28 de zile. Totuși, de cele mai multe ori perioada este mult mai mare. Ovulația se poate întâmpla între zilele 11 și 21 ale ciclului. Ca să poți calcula corect trebuie să știi că prima zi a ultimei tale menstruații este considerată prima zi a ciclului. Ovulația nu are loc în fiecare lună în aceeași zi și de aceea aceste date trebuie considerate ca fiind orientative.

Cel mai util este să ții o evidență clară a ciclului menstrual și să fii atentă la semnele pe care corpul tău le dă atunci când se produce ovulația.

Semnele ovulației

Modificarea stării de spirit

Bine de știut este că în perioada ovulației pot apărea și anumite modificări în ceea ce privește starea de spirit. Femeile pot să se simtă mai energice, să aibă un apetit sexual mai crescut, dar și un văz/miros/gust mai bun. De asemenea, organismul tinde să rețină mai multă apă în această perioadă a lunii și apare sensibilitatea la nivelul sânilor.

Modificări la nivelul secrețiilor vaginale

Înainte de ovulație, o să observi cum secrețiile devin mai fluide și transparente. Aceste secreții seamănă cu albul oului crud. După ovulație, secrețiile pot deveni mai alb-tulbure și mai consistente sau pot să dispară.

Dureri abdominale ușoare

Printre semnele care arată că se apropie ovulația se numără și apariția durerii abdominale ușoare. Dar nu toate femeile resimt acest disconfort. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că durerile abdominale apar cel mai adesea după ce ovulul a fost eliberat, nu înainte.

Schimbări la temperatura  corpului

Unul dintre semnele ovulaței este ca temperatura corpului poate fi mai ridicată. Folosește un termometru pentru a verifica temperatura corpului și fă acest lucru în fiecare dimineață înainte să te dai jos din pat. Notează rezultatele într-un carnețel sau pe mobil și vezi când se formează un tipar în care poți să depistezi zilele în care ai temperatura mai mare. Atunci este perioada cea mai fertilă pentru tine.

Dacă ai ajuns pe acest instrument (calculator ovulație), ne-am gândit că este posibil să ai nevoie și de câteva informații despre cât de importantă este sincronizarea atunci când dorești să rămâi însărcinată:

ovulatia

Când să faci sex ca să rămâi însărcinată?

Planificarea relațiilor sexuale în perioada ovulației este extrem de importantă atunci când vă doriți cât mai repede un copil. Sincronizarea este cuvântul cheie atunci când...

Îți recomandăm totodată și articolul nostru de mai jos, dedicat unei întrebări pe care femeile care își doresc un copil și-o pun probabil tot timpul:

În cât timp o să rămân însărcinată? Ce factori influențează apariția sarcinii

Cât va dura până să rămân însărcinată - este una dintre întrebările pe care și le pun deseori femeile atunci când doresc să conceapă...

Calculator ovulație. 4 articole utile despre ovulație

Mai jos, găsiți o listă de 5 articole de mare interes despre ovulație. Aflăm care sunt semnele ovulației, ne informăm despre strânsa legătură dintre ovulație și fertilitate, dar citim și un interesant articol despre stresul ”asociat” acestei perioade.

simptomele ovulației

Semnele ovulației – cum le identifici

Semnele și simptomele ovulatiei sunt, de cele mai multe ori, subtile. Totuși, folosirea unui calculator de fertilitate la ovulație  și sexul regulat în perioada...
cum arata un test de sarcina pozitiv

Ovulația și fertilitatea. 10 lucruri ce te vor ajuta să rămâi însărcinată

Ovulația și fertilitatea sunt strâns legate și dacă totul funcționează normal, șansele de a deveni mamă sunt foarte mari. Iată câteva date importante pe...

„Sunt la ovulație, să ajungi acasă până la 8!” Stresul preconcepției și cum scapi...

Stresul preconcepției, mai ales când nu se finalizează cu apariția unei sarcinii, poate fi extrem de greu de gestionat. Iată câteva sfaturi utile care...
despre-ovulatie-totul-despre-mame

Tot ce trebuie să ştii despre ovulaţie

Ovulația este primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când vrei să concepi un copil În teorie, ovulația înseamnă eliberarea de către organismul...

ALTE CALCULATOARE UTILE:

Sarcina pe săptămâni

Vrei să vezi ce se întâmplă săptămână de săptămână cu tine și cu mica ființă care crește în burtica ta? Iată prin ce schimbări...

Calculator data naștere

Calculatorul nostru îți indică data probabilă în care bebelușul tău va veni pe lume. Succes!

Nume de copii

Vechi sau noi, românești sau grecești, scurte sau lungi: care sunt numele tale preferate? Aplicația noastră îți pune la dispoziție informații despre originea și semnificația numelor...

CELE MAI CITITE

15 simptome precoce de sarcină

O serie de simptome precoce de sarcină sunt în strânsă legătură cu modificările hormonale care au loc în corpul nostru, iar aceste simptome pot...

NEWSLETTER

Primește cele mai utile articole de parenting & recomandări de cărți direct la tine în Inbox