De ce să alegi jucării ecologice pentru bebelușul tău?

jucării ecologice pentru bebeluși

Ce înseamnă jucării ecologice pentru bebeluși? De ce să alegem jucăriile în funcție de materialul din care sunt confecționate? Ce beneficii aduc ele în dezvoltarea sănătoasă a celor mici? Dragi părinți, nu de puține ori vă puneți aceste întrebări, nu-i așa? Cel mai important beneficiu pe care jucăriile ecologice îl aduc este protejarea sănătății copiilor.

Pentru că jucăriile nu sunt deloc inofensive pe cât par, avertizează specialiştii. Sunt studii care au demonstrat că o jucărie din trei conţine substanţe dăunătoare sănătăţii copiilor. La această concluzie a ajuns o echipă de cercetători care au constatat că jucăriile au în compoziţia lor compuşi chimici dăunători organismului.

Datele acelorași studii arată că printre substanţele dăunătoare se numără şi cantităţi mari de plumb, substanţe inflamabile şi arsenic.

Care sunt materialele naturale din care se fabrică jucăriile pentru bebeluși

Pe piață, sunt mai multe categorii de jucării ecologice pentru bebeluși. Criteriile de cumpărare sunt diferite, însă cel mai des, părinții se uită la materialele din care sunt confecționate jucăriile.

Jucării din cauciuc natural, provenit din arborii de cauciuc, sunt colorate cu pigmenți naturali din plante, sigure pentru copii. Sunt moi, flexibile, ușor de apucat cu mânuțele pufoase, fabricate manual, certificate ca fiind eco-friendly și netoxice. Nu conțin substanțe toxice sau ftalați.

Jucării din bumbac organic pur sunt naturale și neiritante pentru pielea delicată a bebelușilor. Bumbacul organic este crescut fără pesticide și chimicale.

Jucării din lemn de arbore organic, vopsit cu culori pe bază de apă. Sunt mai sănătoase, mai sigure, mai rezistente, mai creative (ele nu fac nimic, copilul trebuie să le dea viață), sunt prietenoase cu mediul înconjurător și aduc copiii mai aproape de natură.

Ce înseamnă eticheta ECO și cum alegem jucării ecologice pentru bebeluși

Eticheta ecologică europeană a fost creată  de catre Comisia Europeană cu scopul de a promova produsele care au impact redus asupra mediului, în comparaţie cu alte produse de natură şi calitate echivalente. Simbolul etichetei ecologice europeane este o floare cu petale sub formă de steluţe.

Toate produsele eco sunt controlate de către organisme independente si etichetate pentru a putea fi difrentiate. Aceștia se asigură că sunt în conformitate cu criteriile stricte de calitate ecologică şi de performanţă stabilite de către Comisia Europeană.

Aceste criterii au fost stabilite pe baza unor studii complexe si garantează un înalt nivel de protecţie a mediului şi a sănătăţii dumneavoastră.

De ce să alegi jucării ecologice etichetate?

  • Pentru ca iti dorești ce este mai bun pentru bebelușul tău și eticheta eco te asigură că produsul este în conformitatea cu cerințele Comisiei Europene. Eticheta este atribuită doar produselor ecologice existente pe piaţă.
  • Ștampila sau eticheta eco garantează că produsul a fost supus unor teste severe, asigurând performanţa de mediu şi calitatea sa.
  •  Eticheta furnizează informaţii clare, corecte şi reale despre produse și este susţinută de organizaţii ale consumatorilor şi de protecţie a mediului, în toata Europa;

Beneficiile jucariilor din materiale naturale pentru bebeluși

Primul și cel mai important beneficiu pe care jucăriile ecologice le aduc copiilor este protejarea copiilor de substanțe toxice. Plumbul, arsenicul, substanţele inflamabile, ftalaţii, formaldehidele sau PVC sunt substanţele toxice care se găsesc în multe jucării de pe piață și care sunt direct răspunzătoare de apariţia dificultăţilor de dezvoltare şi învăţare sau a unor probleme hormonale ale generaţiilor viitoare.

Jucăriile ecologice sunt realizate din materiale naturale, biodegradabile şi lipsite de toxicitate precum lemnul ecologic, hârtia, cartonul, cauciucul natural sau bumbacul organic. De asemenea, vopselurile de pe jucării sunt vopseluri vegetale – alimentare, pe bază de apă şi nu conţin metale grele şi dizolvanti chimici.

În acest mod protejăm copiii de două ori: atât sănătatea lor cât şi reducerea poluării mediului înconjurător apărute în timpul procesului de fabricaţie precum şi ulterior folosirii acestora.

Puteți cumpăra jucării ecologice pentru bebeluși încă din primele zile de viaţă, din materiale ce nu îi atacă sănătatea. Copiii mici duc totul la gură, mai ales jucăriile. Prin urmare, trebuie să aveţi grijă ca cel mic să nu atingă produse periculoase.

De ce să alegi jucăriile din cauciuc natural de la Caaocho pentru copilul tău?

Caaocho este un brand de jucării ecologice pentru bebeluși care respectă criteriile de etichetare și folosește doar materiale de calitate. Jucăriile din cauciuc natural de la Caaocho sunt perfecte pentru alinarea durerilor provocate de apariția primilor dinți și ajută la dezvoltarea simţurilor bebeluşului. Întreagă gama de jucării din cauciuc natural este disponibilă în shop.old.totuldespremame.ro!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()