Apa minerală carbogazoasă. Când o poate consuma copilul meu?

apa minerală

Apa minerală carbogazoasă reprezintă un semn de întrebare pentru mamele cu copii mici. Când pot copiii să bea apă minerală? Este indicat să facă asta? Recomandarea medicilor este să aștepți până când micuțul împlinește doi ani înainte de a-i face cunoștință cu apa minerală.

Și chiar și atunci există motive pentru care ar trebui să rămâi la apa plată, scrie babycenter.com.

Copiii mai mici de 6 luni ar trebui să bea doar lapte matern sau formulă de lapte praf, care conțin toată apa de care aceștia au nevoie, chiar și în anotimpurile calde. De fapt, laptele matern conține în proporție de 85% apă. Dacă îi dai apă unui bebeluș, poate cauza intoxicație cu apă, care apare din cauza conținutului ridicat de sodiu, care ajunge în rinichii celui mic.

După ce micuțul a împlinit 6 luni, poți să-i dai cantități foarte mici de apă plată. Dar, dat fiind faptul că apa nu conține nutrienți sau calorii, nu poate înlocui laptele matern sau cel praf. Și cel mai important lucru, apa nu poate reprezenta o masă (alcătuită din lapte).

Dacă totuși îi dai să bea apă după 6 luni, apa plată este mai bună decât cea minerală. Uite de ce:

Mineralele care se găsesc în apa minerală sunt de obicei sodiu, calciu și urme de minerale. Compoziția exactă depinde de metoda de procesare, așa că este destul de greu de aflat (de fapt, nu există standarde industriale pentru compoziția apei minerale, dacă este importată). Unele mărci de apă minerală pot conține prea mult sodiu și alte minerale, care pot fi foarte greu de procesat pentru rinichii unui bebeluș.

Iar apa minerală nu este o idee bună, carbonatarea provenind de la gaze – același lucru pe care îl va cauza copilului tău. Acest lucru poate duce la scuipat excesiv, regurgitat, dureri abdominale și disconfort.

După a doua aniversare, puțină apă minerală carbogazoasă din când în când nu îi dăunează copilului tău (rinichii sunt destul de maturi pentru a face față cantităților de minerale), dar nu te lăsa influențată de reclame, care spun că aceasta are beneficii pentru copilul tău (cele care pretind că sunt naturale sau conțin minerale valoroase). Nu are nici un avantaj faţă de apa plată.

Băuturile carbogazoase nu reprezintă o idee bună nici după vârsta de 2 ani, deoarece carbonatarea poate cauza probleme cu burtica la orice vârstă. De asemenea, apa minerală carbogazoasă reprezintă principalul inculpat în privința durerilor abdominale.

Un alt motiv pentru care ar fi bine să eviți să-i dai apă minerală copilului tău este că acesta se va obișnui cu ea și va dori să bea și alte băuturi carbogazoase (sucuri), majoritatea dintre ele conținând cantități mari de sodiu, zahăr, arome artificiale și alte chimicale care nu sunt bune pentru sănătate în general și dinți în special.

Va suferi cel mic dacă va bea ocazional puțină apă minerală? Nu, dar în general este o idee bună să te limitezi la apă plată sau apă cu puțin suc de fructe. Dacă reușești să-i inspiri anumite obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă copilului tău, îi asiguri o viață mai bună.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()